Ha november 12-én, pénteken éppen Pécs belvárosában járt valaki akkor akár az Ezüstláz Galéria kiállítás megnyitójába is belefuthatott. 13 neves magyar tervező ékszereiből nyílt egy kiállítás amely a fotógráfiából vett Pozitív-Negatív témára épült.
Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy kiállításra került az általam erre a témára tervezett és készített gyűrű is amely egy nem mindennapi darab.
A gyűrűhöz tartozó leírás:
"A negatív kép mindent felborít. Minden pont az ellenkezője a valós tapasztalatnak. Szürreális színek. Fehér árnyékok.
Ránézek egy negatívra és az agyam görcsösen próbálja rendezgetni milyen térbeli formákat látok. Milyenek is a színek valójában. Nem a negatívot látom hanem egy torz képet a negatív és a valóság között. Némely részlettel megbirkózik az agyam, némely marad értelmezhetetlen, furcsa világ..."
A kiállítás programja:
NEGATÍV - POZITÍV kortársékszer-kiállítás
Megnyitó: 2021. nov. 12. 18. h
Megnyitja: Körtvélyesi László fotóművész
Mi történik, ha kortársékszer-tervezők kezébe kerül egy fotó, vagy egy fényképezőgép?
Természetesen ékszer lesz belőle! Különösen így van ez, ha az ötvösművészek felkérést kapnak, egy olyan tematikus kiállításra, ami a fotózás, a fotóművészet körüli gondolkodásra készteti őket.
A Negatív-Pozitív című kortársékszer-kiállításból, amely az Országos Fotóhetek rendezvénysorozat pécsi programjaihoz kapcsolódik, megtudhatjuk, hogy ez a tematika milyen gondolatokat ébreszt az alkotókban, és gondolatokból hogyan válnak művészi igényű, viselhető ékszerek.
Lépjünk ki egy pillanatra a fotóhetek szigorúan vett fotóművészeti alkotásai közül és csodálkozzunk rá a 15. ékszertervező újszerű megközelítésű, formabontó, egyedi ékszereire!
Az Országos Fotóhetek pécsi rendezvényeinek szervezője Schreck Mónika ötletéből kiinduló Negatív - Pozitív című kiállítás a 11 éve működő, rendszeresen kortársékszer-kiállításokat rendező Ezüstláz Galériával közös szervezésben valósul meg.
Kiállító művészek:
Abaffy Klára, Bíró Zsófia Gizella, Égi Marcell, Fülöp Erika, Galcsik Vivien, Gera Noémi, Görömbei Zsófi, Király Fanni, Lenzsér-Mezei Kata, Pálfai Boróka Alíz, Zámori Eszter, Zsabokorszky Lili, Gaál Gyöngyér, Tímár Krisztián, Wild Judit

Leave a comment

×