Gyakran Ismételt Kérdések

A legyakrabban előforduló kérdésekre adunk itt választ. Ha további kérdése van írjon nekünk: newaccent.budapest@gmail.com

Méret

I have great news! The New Accent rings are adjustable so you don't have to choose among sizes. However there is a lower and upper limit in sizing so the size of the ring can be adjusted between them. Here you can see the details. 

The necklaces are delivered usually with a 45-47 cm ( 17.7 inch) long chain. There is an extra ring mounted 5 cm away from the end of the chain. Using this ring instead of the last one you can shorten occasionally your necklace, adjusting it to the style of your dress. If you prefer a custom long chain please leave a comment with the desired length on the checkout page or send me an email in 24 hours after the order confirmation.

Felhasznált anyagok

Beton általában:

A beton általában megfelelő szemcseméretű kavicsokból, homokból, cementből és vízből készül. Ezeket meghatározott arányban összekeverik így egy nagyon sűrűn folyó, képlékeny massza jön létre, amelyet például formába lehet önteni. A beton szilárdulásához csak némi nedvesség és idő kell. A végleges szilárdságát 28 nap múlva éri el. 

Ékszerek csiszolt betonból:

Én szintén a fenti összetevőket használom a beton ékszerek készítéséhez egy kis különbséggel: a szürke helyett fehér cementet használok és akril kötőanyagot is keverek a masszába. Így javítom az ékszerbe kerülő, mini betondarab szilárdságát. A sűrű folyó masszát az ékszer erre a célra kialakított mélyedésébe öntöm, púposan. Ha színes ékszerek készülnek akkor öntés előtt a megfelelő színű pigmenteket, ásványi anyagokat őrleményeket keverem még a masszához. 

Öntés után kb. 10-12 nappal később lehet a púpot lecsiszolni, ez az a pillanat amikor az ékszer végleges felülete előbukkan. Megjelenik az az apró homokszemekből, kavicsokból álló mintázat amely annak az adott ékszernek lesz az egyedi jellemzője. A csiszolással a beton belső szerkezete kerül napvilágra. Az anyag alkotóelemeinek (homok és kavicsszemeknek) a véletlenszerű elrendeződése adja az ékszer különleges hangulatát.

A válasz egyszerű: nem nehéz.

Amikor a beton kerül szóba mindenki hidakat, épületeket, hatalmas építményeket lát maga előtt amelyeknek a súlyát tonnákban mérjük. Talán ez lehet az oka amiért az gondoljuk a betonról, hogy az egy nagyon nehéz anyag. Pedig nem az. Meglepő de például az arany 10-szer nehezebb mint a beton. Viszont az aranyból keveset használunk és grammokban beszélünk róla emiatt nem tudatosul senkiben, hogy alapvetően az arany mennyire nehéz. 

A betonból készült ékszerek egyáltalán nem nehezebbek mint az ékszerkészítéshez használt más, tradicionális alapanyagból készült hasonló méretű ékszerek.   

Igen!

A jó hírünk az, hogy a New Accent ékszerek mind-mind nikkelmentes antiallergén orvosi acélból készülnek. Az összes, bőrrel érintkező fém alkatrész (gyűrűk, fülbevalók, láncok, kapcsok, karikák stb) egy speciális, az orvostechnikában használt fémből, ún. orvosi acélból készülnek. Nem allergizálnak, tartósak, kiváló minőségűek. Bátran ajánljuk mindenkinek akinek érzékenyebb a bőre!

I use a special mix of concrete. Due to the special acrylic component, the cement mixture is more durable then other cement mixtures used for making jewelries. The pores of the surface are filled so the jewelry doesn't absorb any dirty or oil from the skin while wearing. The surface, the color and the shine of the stainless steel look like just as new after years. If you would like to clean the jewelry, use water, soap and a soft cloth or sponge. Don't rub it strongly. 

Beton ékszerek ápolása, tisztítása

Könnyű tisztíthatóság:

A New Accent beton ékszerei nem igényelnek különleges tisztítást. Az ékszerek készítéséhez akrilt is használunk, így a beton egyébként üres, apró pórusai ezzel telítődnek. A kosz, piszok vagy a bőrön levő természetes olaj vagy egyéb szennyeződés számára nem marad hely, hogy az ékszer felületén megtapadjon. Ezek a beton ékszerek nem szívják magukba a szennyező anyagokat, a használat során nem sötétednek be, nem változtatják a színüket. Sőt, az alapanyaghoz kevert akril révén még vízállóak is maradnak. A fém alkatrészek orvosi acélból készülnek. Ez egy nikkelmentes, antiallergén fém, amely rendkívül erő és kemény is. Az acél ékszerek felülete évek múltán is csillogó marad, nem oxidálódik mint az ezüst. 

Tisztítás menete: Ha az ékszer felületére szennyeződés kerül, akkor azt vízzel (ha szükséges szappanos, mosószeres vízzel) és egy puha ronggyal le lehet törölni. Ne használjunk erős oldószert mint például benzin, alkohol.

Mindennapi használat során:

A New Accent csiszolt beton ékszerei vízállóak. A kézmosáskor használt szappan vagy hajmosáskor használt sampon sem árt nekik és az acél alkatrészekek sem fakulnak ki. Mivel gyűrűt igy kézmosáshoz sem kell levenni, vége a mosdó szélére tett és ottfelejtett gyűrűk korszakának!

Kerüljük viszont az erős oldószerek mint például benzin, alkohol használatát. Ezek az anyagok lehetőleg ne érintkezzenek az ékszer felületével.

Speciális helyeken:

Magas só és ásványi anyag tartalmú gyógyvizes medencékben ne viseljük az ékszert mert a magas sótartalom a beton felületét károsíthatja. 

Szállítás

I ship worldwide, orders are shipped from Hungary. Items will be shipped in 3 business days after purchase as a registered priority letter by the Hungarian Post. You will receive a notification email with the tracking number* when your order was dispatched.

*Please note that tracking service is not available in the USA due to the lack of contract between the Hungarian Post Office and USPS.

Shipping prices ( in Euro)

Hungary: free *

European Countries: 7.00 Euro

USA: 7.00 Euro

to other Countries: 7.00 Euro

 *Free shipping in Hungary: by Magyar Posta, PickPackPont or Foxpost. After placing your order I contact you by email to choose the most convenient shipping method for you. 

Approximate delivery time:

Hungary: 3-6 business days

Europe: 4-10 business days

USA, Canada: 8-15 business days

Australia, Asia: 15-25 business days

The delivery times above do not include processing time which is 1-3 business days. Delivery time counts when the item leaves my workshop.

I dispatch the orders as a registered, priority mail with tracking number and advice of delivery. I send the tracking number of your order to you so you can follow the way of your parcel e.g. in Europe. 

However some countries e.g. USA don't provide information due to the lack of contract between the Hungarian Post Office and USPS. In that case you can check that I dispatched your order and that it left my country but you can't get any further information. 

Thanks for visiting our page!

×