Gyakran Ismételt Kérdések

A legyakrabban előforduló kérdésekre adunk itt választ. Ha további kérdése van írjon nekünk: newaccent.budapest@gmail.com

Méret

Tartottál eddig az online gyűrű rendeléstől mert nem tudtad milyen méretű gyűrű kell? Szuper jó hírem van! A New Accent beton gyűrűit állítható gyűrűalapra készítem így a lehető legkényelmesebb méretre tudod állítani. Az ujjal érintkező rész is orvosi acélból van így egyrészt nem allergizál másrészt az acél elég kemény ahhoz, hogy megtartja a beállított méretet. Itt találsz egy rajzos segédletet arról, hogy milyen ujjméretekhez jó a gyűrűalapom.

A nyakláncokat alapértelmezett esetben 47 cm hosszú lánccal szállítjuk. A láncon van egy extra karika a vége előtt 5 cm-rel, így ha kedved tartja 5 cm-rel is rövidebbre állíthatod a láncot ha a ruhád kivágása éppen azt kívánja meg.

Mivel minden láncot én szabok méretre ezért egyedi lánchosszt is kérhetsz. Az általad kért egyedi lánc hosszát a megjegyzés rovatba írd be a megrendelés során. Az egyedi láncokba is teszek egy plusz karikát 5 cm-rel a vége előtt, így ezeket is tudod 5 cm-rel rövidebbként hordani. Hogy milyen lánchossz körülbelül milyen megjelenést ad azt ezen az ábrán láthatod. Természetesen a testmagasságot is figyelembe kell venni.

Felhasznált anyagok

Beton általában:

A beton általában megfelelő szemcseméretű kavicsokból, homokból, cementből és vízből készül. Ezeket meghatározott arányban összekeverik így egy nagyon sűrűn folyó, képlékeny massza jön létre, amelyet például formába lehet önteni. A beton szilárdulásához csak némi nedvesség és idő kell. A végleges szilárdságát 28 nap múlva éri el. 

Ékszerek csiszolt betonból:

Én szintén a fenti összetevőket használom a beton ékszerek készítéséhez egy kis különbséggel: a szürke helyett fehér cementet használok és akril kötőanyagot is keverek a masszába. Így javítom az ékszerbe kerülő, mini betondarab szilárdságát. A sűrű folyó masszát az ékszer erre a célra kialakított mélyedésébe öntöm, púposan. Ha színes ékszerek készülnek akkor öntés előtt a megfelelő színű pigmenteket, ásványi anyagokat őrleményeket keverem még a masszához. 

Öntés után kb. 10-12 nappal később lehet a púpot lecsiszolni, ez az a pillanat amikor az ékszer végleges felülete előbukkan. Megjelenik az az apró homokszemekből, kavicsokból álló mintázat amely annak az adott ékszernek lesz az egyedi jellemzője. A csiszolással a beton belső szerkezete kerül napvilágra. Az anyag alkotóelemeinek (homok és kavicsszemeknek) a véletlenszerű elrendeződése adja az ékszer különleges hangulatát.

A válasz egyszerű: nem nehéz.

Amikor a beton kerül szóba mindenki hidakat, épületeket, hatalmas építményeket lát maga előtt amelyeknek a súlyát tonnákban mérjük. Talán ez lehet az oka amiért az gondoljuk a betonról, hogy az egy nagyon nehéz anyag. Pedig nem az. Meglepő de például az arany 10-szer nehezebb mint a beton. Viszont az aranyból keveset használunk és grammokban beszélünk róla emiatt nem tudatosul senkiben, hogy alapvetően az arany mennyire nehéz. 

A betonból készült ékszerek egyáltalán nem nehezebbek mint az ékszerkészítéshez használt más, tradicionális alapanyagból készült hasonló méretű ékszerek.   

Igen!

A jó hírünk az, hogy a New Accent ékszerek mind-mind nikkelmentes antiallergén orvosi acélból készülnek. Az összes, bőrrel érintkező fém alkatrész (gyűrűk, fülbevalók, láncok, kapcsok, karikák stb) egy speciális, az orvostechnikában használt fémből, ún. orvosi acélból készülnek. Nem allergizálnak, tartósak, kiváló minőségűek. Bátran ajánljuk mindenkinek akinek érzékenyebb a bőre!

Építészként tudom, hogy különös gondossággal kell a vékony betonfelületet kialakítani ezért a beton ékszerek készítéséhez egy speciális keveréket használok. A cementhez, homokhoz adagolt akril nemcsak a beton tartósságát növeli hanem egyben vízzáróvá is teszi a kész felületet. A beton természetes pórusai így akrillal telítődnek és nem szívják magukba a bőrön levő szennyeződést, bőrön levő olajat és nem feketedik meg az ékszer felülete. A New Accent beton ékszerei könnyen tisztán tarthatók. Az ékszer felületére került szennyeződéseket egy nedves, szappanos szivaccsal le lehet törölni. 

Erős tisztítószerek, alkohol vagy benzin használatát kerüljük.

A fém alkatrészek orvosi acélból készülnek. Az acél nagyon erős ötvözet így az ékszer fém részei sem karcolódnak, sérülnek. Az ezüsttel ellentétben az acél nem oxidálódik, így több évnyi használat után is csillogó marad az ékszer.

Beton ékszerek ápolása, tisztítása

Könnyű tisztíthatóság:

A New Accent beton ékszerei nem igényelnek különleges tisztítást. Az ékszerek készítéséhez akrilt is használunk, így a beton egyébként üres, apró pórusai ezzel telítődnek. A kosz, piszok vagy a bőrön levő természetes olaj vagy egyéb szennyeződés számára nem marad hely, hogy az ékszer felületén megtapadjon. Ezek a beton ékszerek nem szívják magukba a szennyező anyagokat, a használat során nem sötétednek be, nem változtatják a színüket. Sőt, az alapanyaghoz kevert akril révén még vízállóak is maradnak. A fém alkatrészek orvosi acélból készülnek. Ez egy nikkelmentes, antiallergén fém, amely rendkívül erő és kemény is. Az acél ékszerek felülete évek múltán is csillogó marad, nem oxidálódik mint az ezüst. 

Tisztítás menete: Ha az ékszer felületére szennyeződés kerül, akkor azt vízzel (ha szükséges szappanos, mosószeres vízzel) és egy puha ronggyal le lehet törölni. Ne használjunk erős oldószert mint például benzin, alkohol.

Mindennapi használat során:

A New Accent csiszolt beton ékszerei vízállóak. A kézmosáskor használt szappan vagy hajmosáskor használt sampon sem árt nekik és az acél alkatrészek sem fakulnak ki. Mivel gyűrűt igy kézmosáshoz sem kell levenni, vége a mosdó szélére tett és ottfelejtett gyűrűk korszakának!

Kerüljük viszont az erős oldószerek mint például benzin, alkohol használatát. Ezek az anyagok lehetőleg ne érintkezzenek az ékszer felületével.

Speciális helyeken:

Magas só és ásványi anyag tartalmú gyógyvizes medencékben ne viseljük az ékszert mert a magas sótartalom a beton felületét károsíthatja. 

Szállítás

Igen, 20.000 Ft feletti rendelés esetén a New Accent beton ékszereit belföldön ingyen szállítjuk akár csomagautomatába akár futáros házhozszállítást szeretnél. 20.000 Ft alatti vásálás esetén a Foxpost csomagautomatába történő szállítás díja 1.500 Ft, a Foxpost futárral történő házhozszállítás díja 2.000 Ft. Külföldi címre történő szállításnál ha a megrendelés értéke meghaladja az 50.000 Ft-ot akkor ingyenes postai szállítást vállalunk. Ha a rendelés értéke nem haladja meg az 50.000 Ft-ot akkor a külföldre történő postai szállítás díja 4.800 Ft. 

Mindkét esetben egy New Accent felirattal ellátott, elegáns díszdobozba teszem az ékszert és gondosan csomagolva adom át a szállító cégnek. 

Igen. Minden rendelést New Accent felirattal ellátott, elegáns díszdobozba csomagolva szállítunk amelyben akár át is adható az ékszer ha ajándékként rendelted valakinek. Az ékszerek méretétől függően többféle méretű díszdobozt használok.

Köszönöm, hogy érdeklődsz az ékszereim iránt! Ha további kérdéseid lennének keress nyugodtan a kapcsolat menüpontban szereplő bármely elérhetőségemen.

×