A NEW ACCENT ÉKSZEREK BETONBÓL ÉS ACÉLBÓL KÉSZÜLNEK. NAGYON SOKSZOR KÉRDEZIK HITETLENKEDVE, MIÉRT PONT EZEKBŐL KÉSZÍTEK ÉKSZERT? ILYENKOR CSAK AZT VÁLASZOLOM MERT ÉPÍTÉSZ VAGYOK. ERRE MINDIG EGY "AHA, MÁR ÉRTEM..." ÉS EGY SZÉLES MOSOLY A VÁLASZ... 

 

Fülöp Erika építészmérnök vagyok. 2000-ben diplomáztam a Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán és 2015-ben hoztam létra a New Accent ékszermárkát. Építészként miből másból is készíteném az ékszereket mint betonból és acélból?

Hosszú kísérletező szakasz előzte meg az első betonékszerek megszületését. Sok zsákutca, sok megoldandó probléma, nem megfelelő anyagválasztás vitt el erre-arra mígnem ezermester Édesapámmal együtt az ő mindennel felszerelt műhelyében sikerült elkészíteni azokat az első darabokat amelyeket már közönség elé lehetett vinni. Ekkor, 2015-ben találtam ki az ékszerekhez a New Accent nevet. 

A "New Accent" mint "Új Hangsúly" többrétegű jelentéssel bír számomra. Első gondolat ami az elnevezést inspirálta az a beton mint újfajta alapanyag megjelenése az ékszerek világában. Másodsorban egy személyes vonatkozás rejtőzik a márkanév mögött: a saját életemben a korábbi építész munkát felválta új terület az ékszerek világa vált hangsúlyossá és meghatározóvá.  Ez e kettős jelentéstartalom fonódik egybe a New Accent név mögött.

×