Anyagok

BETON

Az ékszerek készítéséhez egy speciális adalékszerekből álló, kiemelkedő minőségű, speciális betonkeveréket használunk amelyből kifejezetten csak ékszereket készítünk. A hozzáadott akril növeli a beton szilárdságát és vízállóvá is teszi. A beton készítésekor jellemzően fehér cementet használunk amelyet ásványi pigmentekkel színezünk. A betonhoz kevert színes homok, ásványi őrlemények a csiszolás után a felszínre kerülnek és metszetben jelennek meg az apró színes homokszemek és ásványi felületek. 

EMLÉKSZER

Nyaralásból, szülőföldről, mézeshetekből hoztál homokot, apró kavicsokat mert szeretnéd emlékként megőrizni? Vedd fel velem a kapcsolatot és ha eljuttatsz hozzám egy szűk maroknyi mennyiséget akkor azt felhasználva elkészítem Neked a kiválasztott ékszert. Csiszolás után ez esetben a kedvenc helyedről származó homok és kavicsszemcsék fognak előtűnni az ékszer felületén. Így az ékszer örökre megőrzi Neked annak a nyaralásnak vagy egyéb, számodra fontos helyszínnek az emlékét és az ékszert viselve bármikor felidéződnek azok a boldog pillanatok...

ORVOSI ACÉL/NEMESACÉL

Az orvosi acélként vagy másnéven nemesacélként ismert acél ötvözet több szempontból is kiemelkedően alkalmas ékszerek készítésére. Közel 300 éve használják orvosi eszközök, implantátum gyártására mert nem allergizáló fém így az érzékeny bőrt sem bántja. 

További előnye például az ezüsttel szemben, hogy nem oxidálódik, azaz az idő múlásával nem feketedik be hanem csillogó marad. Kemény ötvözet, így felülete sem sérül, nem karcolódik. 

Nincs rajta semmilyen bevonat, így nem kopik, nem színeződik el hosszú évtizedek alatt sem. 

A New Accent csiszolt beton ékszerek összes fém alkatrésze ( a bőrrel közvetlenül érintkező és azzal nem érintkező elemek is) orvosi acélból készülnek. 

A klasszikus technológiával készülő, öntött felületű ékszerek esetében a bőrrel érintkező összes alkatrész orvosi acél, viszont előfordulhat egyes öntött beton ékszereknél egy-egy, bőrrel nem érintkező olyan alkatrész amely nem orvosi acél. Ezt az adott termék leírásánál mindig pontosan feltüntetjük. 

 

×